Hoornen brilmonturen

Laten we beginnen met het belangrijkste: hoornen brillen van Siefers zijn gemaakt van de hoorns van waterbuffels die bestemd zijn voor de melk- en vleesindustrie. Het is een bijproduct en dus volledig duurzaam. In het wild leeft deze rundersoort in India en Thailand; de hoornkleur is afhankelijk van het land van herkomst.

Na het verwijderen van de hoorns, worden deze platgewalst en geperst waarna er ruwe, dunne plaatjes van worden gezaagd. Uit die plaatjes worden het brilmontuur en de pootjes gefreesd in de desbetreffende vorm. Voorlopig gebeurt dit nog enkel in de werkplaatsen van de fabrikanten. Siefers verkoopt buffelhoornen monturen van Hoffman, Cartier en Wollenweber, wereldwijd bekend als de beste en meest toonaangevende merken die met dit materiaal werken. Binnenkort hebben wij tevens de papieren en vaardigheden om het hoorn zelf te kunnen bewerken.   

Waarom kiezen voor een hoornen bril?

   • Door de natuurlijk gevormde kleurschakeringen in het materiaal is geen montuur hetzelfde;
   • Hoorn is keihard. Een metalen bewapening – die u bij kunststof door het materiaal heen ziet, is bij een authentiek hoornen montuur niet nodig;
   • Hoorn is perfect verstelbaar: één keer stellen door de expert en uw bril zit voor altijd goed;
   • Buffelhoorn is lichter en duurzamer dan kunststof;
   • Transpiratie maakt kunststof wit. Hoorn gaat glazen of wordt mat, maar dit materiaal wordt met een eenvoudige poetsbeurt weer in de originele staat teruggebracht. Voor onderhoud van hoorn is vet en/of olie gewenst.

In de winkel hebben wij altijd tegen de 100 hoornen brilmonturen op voorraad. Wilt u een geheel eigen, voor u ontworpen hoornen montuur, dan dient u rekening te houden met een levertijd van 8 tot 10 weken.

Spreekt de robuustheid van hoorn u aan, maar voelt u zich prettiger bij een ander type natuurlijk materiaal? Bekijk dan eens de intelligent ontworpen houten brilmonturen van Gold&Wood of Rolf Spectacles.

Of draagt u liever een montuur van hét materiaal dat nooit zijn glans verliest? In dat geval leest u hier meer over onze gouden brilmonturen.

Wilt u een afspraak maken?

Maak een afspraak
WhatsApp Contact