Om u alvast een beeld te kunnen vormen van de verschillende mogelijkheden, leggen wij u hier uit welke verschillende soorten glastypen wij verkopen. Wij hebben een groot scala aan monofocale (enkelvoudige) brillenglazen voorradig. Deze standaard brillenglazen zijn altijd van kunststof, krasvast en ontspiegeld. Hebben wij uw, door onze vakmensen gemeten sterkte, niet op voorraad? Dan bestellen wij deze bij de glasfabriek en slijpen wij deze brillenglazen in eigen huis specifiek op maat naar uw zichtbehoefte!

Monofocale glazen

Dit zijn enkelvoudige glazen met één sterkte. Te krijgen in min of plus, voor respectievelijk mensen die dichtbij of veraf niet scherp zien.

Bifocale glazen

Hierbij is een zichtbaar leesdeel aangebracht aan de onderzijde van de glazen. Om goed te kunnen lezen kijkt u door de onderzijde van de bril. Zodra de ogen naar dit leesdeel van de lens bewegen of juist ervan af, vindt er een lichte beeldsprong plaats; dat wil zeggen een plotselinge aanpassing van de scherpte en diepte van uw zicht. Bifocale glazen zijn dus handig wanneer u zowel scherpte nodig hebt voor veraf als dichtbij.

Trifocale glazen

Bij trifocale glazen zijn drie verschillende scherpten in het glas geslepen, met in het midden een balk met de juiste scherpte binnen handbereik. Onderaan leest u scherp, bovenaan ziet u zaken in de verte scherp. Bij trifocale glazen vindt beeldsprong plaats bij beweging van het oog over de lens.

Multifocale glazen

Multifocale glazen worden ook wel varifocale glazen genoemd. Varilux glazen zijn waarschijnlijk de bekendste van dit type, maar bij Siefers Opticum vindt u nog veel meer merken. Dit glastype heeft een oneindig aantal sterkten, omdat door een speciale slijptechniek een soepel verloop is geslepen van geen sterkte naar leessterkte. Bij beweging van de ogen over de verschillende delen van de lens treedt geen beeldsprong op.  

Longline glazen

Bij longline glazen is het leesdeel niet in de onderzijde van de glazen, maar in de kern geslepen. Het slijpen is zo gedaan dat er geen beeldsprong optreedt op het moment dat het oog uit de kern naar de buitenzijde van de lens beweegt. Het beeld zal dus niet plots verspringen, maar geleidelijk de diepte verleggen. Longline glazen zijn ideaal voor bijvoorbeeld tandartsen, laboranten, elektro/ICT technici en chirurgen die continu nauwkeurig werk binnen handbereik moeten doen. Dit zijn tevens beroepen waarbij beeldsprongen zeer onwenselijke gevolgen kunnen hebben.

Wilt u een afspraak maken?

Maak een afspraak
WhatsApp Contact