AVA technologie - Haal meer uit uw ogen

Of u nu voor het eerst een bril draagt, of al jaren brildrager bent, dan heeft u waarschijnlijk wel eens van de term brilvoorschrift gehoord. Uw brilvoorschrift -of brilrecept- is gebaseerd op oogonderzoek en stelt ons in staat om u de juiste brillenglazen te geven die uw zicht het beste corrigeren.

Ons gezichtsvermogen en brillenglazen op sterkte worden gemeten in dioptrieën, een eenheid van sterkte. Al decennia lang worden ogen gemeten tot op een kwart nauwkeurig.
Op uw brilvoorschrift heeft u vast wel eens het volgende gezien: 0.25 dpt, 0.50 dpt 0.75 dpt of gewoon 0.00 dpt. Dit zijn de huidige correctienormen, maar deze beperken de precisie die brillenglazen op sterkte kunnen geven en dit zal uw zicht beïnvloeden omdat uw ogen een veel hogere precisie kunnen waarnemen. Het is alsof u een pak of jurk draagt in uw maat, maar die niet perfect past bij uw exacte maten.

Wij meten tot op de honderdste dioptrie nauwkeurig

Na vijf jaar wetenschappelijk onderzoek en het analyseren van meer dan 100.000 zichtparameters, heeft Essilor een doorbraak in hoog-precisiezicht ontwikkeld: AVA™, Advanced Vision Accuracy™.

Dankzij deze nieuwe, zeer nauwkeurige manier om uw ogen te meten, kunnen we bij Siefers Opticum nu uw ogen meten tot op de honderdste dioptrie.

Wat uw brilrecept ook is; + 2.21 dpt, -5.32 dpt of -11.11 dpt, uw nieuwe brillenglazen worden gemaakt tot 0,01 dioptrie in plaats van naar boven of naar beneden te worden afgerond. Onderzoek toont aan dat 95% van de mensen een gevoeliger gezichtsvermogen heeft dan de huidige correctiestappen van 0,25 dioptrie.

Uw voordelen op een rij

  • Een zeer nauwkeurig en preciezer oogonderzoek volgens het AVA protocol.
  • De keus tussen standaard en AVA wordt duidelijk gevisualiseerd.
  • Scherpere en comfortabelere brillenglazen.

Niet overal verkrijgbaar

Om de brillenglazen met AVA technologie in uw brilmontuur te kunnen zetten hebben wij speciale oogmeetapparatuur moeten aanschaffen. Deze meetapparatuur is alleen voorbehouden aan de topklanten van Essilor. Wij meten al onze klanten met het nieuw AVA systeem. Met een druk op de knop laten we na de meting het verschil zien tussen standaard en AVA. Aan u daarna de keuze.

Kosten AVA technologie

Het zal u niet verbazen dat deze zeer nauwkeurige manier van ogen meten ook speciale brillenglazen vereisen die al deze techniek kunnen herbergen. Alleen het multifocale Varilux en het enkelvoudige Eyezen kunnen voorzien worden van de AVA techniek. Bent u gewend om sowieso de beste kwaliteit brillenglazen te kiezen? Dan scheelt het maar 10 euro per glas.

Natuurlijk kunt u bij ons ook nog steeds terecht voor standaard brillenglazen.

Wilt u langskomen?

Maak dan even een afspraak. Dinsdag tot en met vrijdag zijn we geopend van 10.00 – 18.00 uur. Zaterdag tussen 10.00 en 17.30 uur. Zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.

Wilt u een afspraak maken?

Maak een afspraak
WhatsApp Contact