Brillenglazen

Is uw montuur nog prima, maar wilt u uw brillenglazen vervangen? Of bent u toe aan uw eerste bril en heeft u geen idee wat u nodig heeft? Bij Siefers Opticum weet u zeker dat u altijd de beste kwaliteit brillenglazen koopt.

Van glas of kunststof, van alle glasfabrikanten, o.a. Essilor (van het beroemde Varilux), Rodenstock of Zeiss. Enkelvoudige of varifocus glazen, ontspiegelde of meekleurende glazen; wat uw wensen en behoeften ook zijn, u krijgt bij ons familiebedrijf het beste, onafhankelijk advies. In tegenstelling tot veel opticiens, heeft Siefers Opticum geen afspraken met specifieke glasleveranciers. Wij leveren u de glazen die u wilt en die het beste bij u passen. Uiteraard werken we het liefst met de topleveranciers op het gebied van brillenglazen zoals Zeis, Rodenstock en Essilor van de beroemde Varilux glazen.

Wat is uw glastype?

Afhankelijk van de sterkte van uw ogen en het gebruik van uw bril, kiest u het glastype dat het beste bij u past. Wellicht heeft u enkel een leesbril nodig of een bril voor het kijken in de verte. Dan spreken we over een monofocaal glas: brillenglas in één en dezelfde sterkte. Zoekt u een bril die u gedurende de dag op kunt houden en die u helpt scherp te zien in de auto maar tegelijkertijd ook bij het lezen en op uw werk? In dat geval heeft u waarschijnlijk multifocale glazen nodig, ook wel bekend als varifocus glazen.

Klik hier voor uitleg over de verschillende glastypen

Glas of kunststof brillenglazen

90% van alle glazen die wij verkopen zijn van kunststof, 10% is mineraal, ofwel glas. Voordelen van glas zijn dat het materiaal van nature krasvast is en een stukje goedkoper dan kunststof. Nadelen zijn dat het breekbaarder is en dat het zwaarder is. Helaas kunnen wij u niet alle varifocus glazen die wij leveren in kunststof ook leveren in mineraal, simpelweg omdat deze niet meer gemaakt worden.

Voordeel van kunststof is dat de brillenglazen licht zijn in gewicht en daardoor voor veel mensen comfortabel in het dragen. Ook is het materiaal minder breekbaar en daardoor gemakkelijker te bewerken, zowel voor ons als opticien alsook voor de fabrikant. Dit maakt dat u met kunststof glazen meer opties heeft wat betreft speciale glasbehandelingen, zoals stof- en waterafstotend alsook het toevoegen van een blauw lichtfilter. Voor bepaalde monturen geldt dat ze alleen gemaakt kunnen worden met kunststof glazen. Denk hierbij aan een glasbril, waarbij het noodzakelijk is voor de montage om gaatje in de glazen te boren.  

De prijs van brillenglazen hangt af van de leverancier van uw keuze, de kwaliteit en van uw glastype. Bij Siefers Opticum hoeft u in elk geval nooit bang te zijn voor verrassingen. In ons familiebedrijf zijn al onze brillenglazen standaard ontspiegeld, krasvast en inclusief UV-blokker. Wij hanteren nooit vanaf prijzen: al deze behandelingen zijn inbegrepen bij de prijs. Zo weet u altijd direct wat de kosten zijn voor uw brillenglazen.

Wat zijn ontspiegelde glazen?

Niet-ontspiegelde glazen kunnen hinderlijk zijn voor een brildrager. U ziet reflecties aan de binnenzijde, van objecten die zich achter u bevinden. Ontspiegelde glazen krijgen tijdens de productie een speciale behandeling zodat alle hinderlijke reflecties worden weggenomen. U heeft een scherp, comfortabel zicht, zonder spiegelingen. Bovendien kunnen de mensen in uw omgeving uw ogen beter zien.

Wat bepaalt de kwaliteit van brillenglazen?

Het ene glas is het andere niet. Voor een uitstekend brillenglas betaalt u meer dan voor glazen van  middelmatige leverancier. Maar wat bepaalt de kwaliteit en kosten van brillenglazen?

Een bril helpt u scherp te zien door het licht te buigen voordat het uw ogen bereikt, om zo de afwijking van uw ogen te corrigeren. Hoe groter uw afwijking, hoe hoger de brilsterkte die u nodig heeft, hoe meer licht het brillenglas zal moeten buigen. Hoge kwaliteit brillenglazen zijn gemaakt van materialen met een hoge brekingsindex. Dit zijn compacte materialen met een groot vermogen om licht te buigen, waardoor de glazen dunner, platter en lichter zijn, terwijl ze wel dezelfde sterkte hebben. Innovatieve fabrikanten zoals Essilor, Zeiss, Rodenstock en Essilor (van het Varilux), ontwikkelen technieken voor glazen met een alsmaar hogere index. Daarom zijn dit over het algemeen de beste brillenglazen, dunner, platter en lichter dan standaard brillenglazen.

Hoe dunner het glas, hoe mooier

De voordelen van duurdere, dunne brillenglazen zijn een verhoogd draagcomfort, een algeheel mooiere uitstraling van de bril en minder vertekening van het gezicht achter het glas. Hoe dikker het glas, hoe groter de vertekening van het gezicht. Komt u gerust eens langs in onze winkel om de kwaliteit van brillenglazen te vergelijken!

Afhankelijk van de sterkte die u nodig heeft, adviseren wij u over het juiste soort montuur en de beste glazen voor uw zicht en gelaat. Want hier komt het belang van brilstyling om de hoek kijken. Voor zo’n persoonlijk advies maken wij gebruik van onze jarenlange ervaring. Met het aanreiken van de juiste ‘tips en tricks’ en mogelijkheden op glasgebied zorgen we ervoor dat we samen met u tot het mooiste eindresultaat komen.

Heeft u een hoge min-sterkte? Dan raden wij u af te kiezen voor een te groot montuur, want bij deze sterkte zullen de glazen naar de buitenkant alleen maar dikker worden. Bij een groot montuur kijkt u aan de zijkant tegen dikkere glazen aan. Daarbij treedt aan de rand van uw gezicht een vervreemdende vertekening op; uw gezicht zal lijken te verspringen. Extra dunne glazen zijn in zo’n geval zeker aan te raden, deze toepassing zorgt voor een veel mooier eindresultaat.

Bij een plus sterkte zit het dikste punt van de glazen in het midden. Hoe kleiner wij deze plus-glazen bestellen, hoe mooier het eindresultaat. Eventueel kunnen deze glazen ook besteld worden in een extra dunne en lichte uitvoering. Bij het uitzoeken van het montuur staat een goede advisering garant voor een prachtig eindresultaat.

Wilt u een afspraak maken?

Maak een afspraak
WhatsApp Contact