Gucci

Gucci is in 1921 in Florence opgericht door de Italiaanse Guccio Gucci. Guccio opende zijn eerste winkel in lederwaren nadat hij in hotels in Parijs en Londen werkte. Hier raakte hij gefascineerd door de luxe bagage van de gasten. Hij koos voor een geïndustrialiseerd fabricatieproces in combinatie met traditioneel vakmanschap. Gucci groeide met behulp van de drie zonen van Guccio en opende winkels in Milaan en Rome. Al snel bestond de collectie niet enkel meer uit koffers en tassen, maar werd uitgebreid met de iconische loafers en zijden en wollen items met het beroemde logo.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte Gucci voornamelijk canvas voor tassen. Het canvas werd uitgerust met twee G’s en een rood groene band. Een signature die het label tot vandaag de dag kenmerkt. Het is in de jaren 80 dat Gucci zichzelf wereldwijd positioneerde.
Gucci heeft tal van iconen door de jaren ontworpen, zoals de loafers en de handtas met het bamboe handvat.

Wilt u weten welke Gucci (zonne)bril het beste bij u past? Maak dan gerust vrijblijvend een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie. Wij staan graag voor u klaar. U bent meer dan welkom in onze winkel aan de Stokstraat 22 in Maastricht.

Bekijk Gucci in onze webshop
Gucci brillen
Gucci brillen
Gucci zonnebril

Wilt u een afspraak maken?

Maak een afspraak
WhatsApp Contact