Oogmeting

Als het gaat om uw ogen en uw zicht, gaat Siefers Opticum letterlijk verder waar andere opticiens en optiekketens ophouden. Niet omdat we pretentieus zijn of ons vak onnodig complex willen maken, maar simpelweg omdat niet één mens hetzelfde kijkt. Scherp zicht, kijk- en draagcomfort hangen van veel meer zaken af dan enkel de onafhankelijke scherpte van uw beider ogen. Voor heel veel brildragende mensen is het gros van deze factoren compleet onbekend. Siefers Opticum opent graag uw ogen en tegelijkertijd een nieuwe wereld waarin uw bril niet langer een noodzakelijk kwaad is, maar een aanwinst voor uw dagelijks leven.

Nieuw bij Siefers Opticum! Tot op de honderdste dioptrie nauwkeurig meten door middel van de AVA technologie. 

Optometrie is veel meer dan het meten van de sterkte van uw ogen

Uw ogen samen bepalen uw zicht an sich, waarbij het ene oog altijd een dominanter rol speelt dan het andere. Daarnaast is het voor een optometrist van belang te weten wat bijvoorbeeld de bolling van uw ogen en de afstand tussen uw beide pupillen. Behalve deze cijfermatige zaken, is uw kijkgedrag van groot belang. Beweegt u veel met uw hoofd, of neemt u zaken vaak vanuit uw ooghoeken waar? Bent u wat kleiner van stuk, waardoor u gewend bent vaak naar boven te kijken, of toornt u juist boven de meeste mensen uit? Een vertegenwoordiger zit veel in de auto, een IT-er kijkt veel op schermen dichtbij. En voor zijn of haar patiënten is het van vitaal belang dat een chirurg geen beeldsprong ervaart als hij zijn blik verplaatst van de kern naar de rand van zijn brillenglas. Zoals u leest, behelst optometrie veel meer dan enkel het meten van de sterkte van uw ogen.   

Onze uitgebreide oogmeting

Heb ik een bril nodig? Ben ik verziend of bijziend? Wellicht spelen dergelijke vragen al even door uw hoofd. Of misschien bent u toe aan een nieuwe bril, een leesbril of een zonnebril op sterkte. Wat uw behoefte ook is; u bent van harte welkom voor een professionele oogmeting in onze zaak in Maastricht. De uitvoering is geheel vrijblijvend.

Een standaard oogmeting bij Siefers Opticum zal verschillen van wat u gewend bent bij meer reguliere brillenzaken. Onze oogmeting bestaat niet uit één, niet twee maar vier metingen, controles en scans. Bij ons geldt ‘check, check, dubbelcheck’!

  • Eerst meten we met een optometrisch instrument dat een refractor heet, alles wat uw oog betreft. Dat wil zeggen uw sterkte, de bolling van het oog, de afstand tussen pupil en oogkas, en de druk in het oog. Dit eerste deel van de oogmeting doen we eerst per oog, waarna de ogen tevens samen worden gemeten. Alle resultaten samen vormen de eerste, zogeheten objectieve oogmeting. In veel brillenzaken en -ketens houdt de meting hier op.
refractor-siefers-opticum
  • De tweede meting voeren we uit met een foropter. Dit apparaat stelt ons in staat een subjectieve oogmeting te doen van uw kijkervaring. Wederom meten we eerst een oog en daarna de twee ogen samen. Wat blijkt vaak: glazen die qua sterkte exact overeenkomen met uw oogsterkte links en rechts onafhankelijk, kunnen samen toch een heel oncomfortabele kijkervaring opleveren. Op basis van deze meting kunnen we de sterkte per oog finetunen voor een comfortabele kijkervaring als geheel.
foropter-siefers-opticum
  • De derde controle is een praktijktest. Hiervoor zetten wij proefglazen met de gemeten sterkte voor u in een pas-bril. U zet deze op, ervaart de voorgestelde sterkte en wij observeren nauwkeurig hoe u kijkt door de bril. Bent u groot of juist klein, draait u veel met uw hoofd of juist met uw ogen om zaken buiten uw voorste gezichtsveld waar te nemen? Kijkgedrag bepaalt veelvoorkomende kijkrichtingen en zijn erg belangrijk voor het draagcomfort van een bril.
proefglazen-siefers-opticum
  • Het laatste deel van de oogmeting: we maken een 3D-scan van uw gezicht en van de curve van het door u gewenste brilmontuur. Dit stelt ons in staat te bepalen of het montuur goed af te stellen is op uw gezicht en zo ja, exact op welke manier.

De beste oogmeting door uw vertrouwde opticien

Gemeten: en dan?

Als het brilmontuur van uw keuze op voorraad is, of het door u bestelde montuur bij ons binnen is gekomen, dan maken wij uw bril zelf op maat in onze open werkplaats. U kunt zelfs meekijken als u dat interessant vindt.

Voor het verkrijgen van een perfect resultaat slijpen wij de bij de fabriek bestelde brillenglazen zelf in uw montuur, naadloos afgesteld op uw behoefte. Hebt u een enkelvoudige sterkte nodig voor uw optimale zicht? Dan kunnen wij de bril zelfs binnen een uur voor u klaarmaken dankzij onze vaste voorraad enkelvoudige glazen.

Wennen aan een nieuwe bril

Door onze uitgebreide oogmeting is de kans dat de bril toch niet prettig kijkt, nihil. Let wel: wennen moet u altijd, zeker bij multifocale glazen. Mocht de bril na de wenperiode toch onverhoopt niet helemaal comfortabel kijken, dan gaan we verder voor u aan het werk. Net zolang tot u tevreden bent. Dit noemen wij onze “tevredenheids-garantie”.

Zo zorgen we dat een bril echt een aanwinst wordt, in plaats van een noodzakelijk kwaad.

Wilt u een afspraak maken?

Maak een afspraak
WhatsApp Contact